7 Ocak 2017 Cumartesi

Doğuş Dondurma Makineleri Triomaxx modellerinde neden hava üflemeli pompa sistemi kullanıyor?


Sevgili girişimciler,

Pompalar konusunda o kadar kafa karışıklığı yaşanıyor ki hem mağaza işletmeciliği tecrübelerimiz sırasında yaşadığımız sıkıntılardan hem de sektöre adım attığımız andan itibaren makina parkurlarımızı oluştururken edindiğimiz tecrübelerden yola çıkarak maksimum işlevsellik ve minimum problem yaşamak ve yaşatmak için çok hassas davrandık.

Daha önce pek çok yazımızda dişli sistem pompalar,piston tipi pompalar ve hava üflemeli pompalar ile ilgili olarak paylaşımlarda bulunduk.Bu yazımızda gördüğümüz lüzum üzerine tam bir toparlama yapalım dedik.

Dişli sistem ve piston tipi pompalar çok önemli pompa sistemleri olup çok ciddi mühendislik gerektirir.Sadece dünya çapında önemli yere sahip firmaların fabrikalarında kendi mühendislik alt yapıları ile orjinal olarak üretilen aksamlardır. Uluslararası sektör araştırması yapan her kişi bu iyi kalite pompa sitemlerini kullanan firmaları bulacaktır.Distribütörü olduğumuz Gelmatic bunlardan biridir. Triomaxx grubunda ise hava üflemeli pompa sitemi kullanılmaktadır. Standart olarak %40 a kadar hava basma özelliğine sahip ve buzlanmadan dondurmayı servis etmektedir. Bu sistem silindir içine basılacak havanın miktarını ayarlayan özel bir anakart ve çekvalf sistemiyle donatılmıştır. (makina üretimdeyken pompamız 20 sn çalışır, 20 sn durur)

Tüm Firmalar,Soft dondurma makinalarının çok kritik ve önemli bir parçası olan piston ve dişli pompaları kendi bünyelerinde üretmek zorundadırlar ve hiçbir firma diğerine bu mühendislik harikalarını satmazlar. Dolayısıyla özellikle uzak doğuda yapılan piston ve dişli pompalar ne yazık ki iyi çalışmamakta ve müşteriler sürekli emiş problemleri yaşadığını belirtmektedirler. Pompanın silindir içini tam dolduramadığı durumlarla karşılaşılmaktadır. Sonuç olarak makinalarda ciddi şanzıman ve motor problemlerine yol açmaktadır.Lütfen araştırmalarınızı yaparken satıcının size doğru bilgi verip vermediğinden emin olunuz.
Firmamız çinde üretilen piston tipi pompa sistemli ve dişli sistem pompa sistemli makinaları değişik dönemlerde getirmiş ve arge çalışmaları sonucu, makinaların sahip olduğu birçok problem dolayısıyla, sattığımız makina parkuruna dahil etmemiştir. Çin dünyanın en önemli üretim merkezidir, Triomaxx markalı makinalarımızı çinde üretmekteyiz, ancak şu an mevcut teknolojide hiçbir çinli soft dondurma makinesi üreticisi piston tipli pompayı ve dişli sitem pompayı iyi kalite üretememektedir. Bu nedenle firmamız ancak hava üflemeli pompa sistemini kullanmaktadır ve yüzlerce kullanıcının beğenisini kazanmıştır. Firmamız ürettiği makinalarda basitlik, işlevsellik ve dayanıklılık özelliklerini ön planda tutmaktadır. Bu nedenle firmamız makinalarında kolaylıkla arızaya sebep olabilecek hiçbir pompa sistemini, hiçbir makina parçasını kullanmamaktadır. Bu sebepledir ki firmamız % 100 müşteri memnuniyeti sağlamıştır.

Firmamız dişli sistem pompalı makineleri sadece GELMATIC markası ile servis etmektedir.Gelmatic modellerinin tamamı İtalya da üretilmektedir.Başka hiçbir yerde üretim tesisi veya fabrikası bulunmamaktadır.Dünyanın en kaliteli soft dondurma ve Frozen yoğurt makineleri üreticilerinden olan GELMATIC firmasının resmi distribütörü olarak lansmanlarımız çok nettir ve asla iki marka arasında kafa karışıklığına sebebiyet verecek bir bilgi aktarılmaz.

ÇİNDE ÜRETİLEN PİSTON TİPİ VE DİŞLİ SİSTEM POMPALARDA TESPİT ETTİĞİMİZ SORUNLAR

-Piston tipi pompada sürekli emiş problemleri yaşamaktadır. pompa dondurma silindirinin ancak yarısını doldurabilmekte, dondurma silindirinin içindeki serbest hava dışarı atılamamaktadır. bu nedenledir ki bir muslukta 3-4 dondurmadan sonra yavaşlama, dondurma verememe ve cıvıma oluşmaktadır.
-Kalıp hatalarından dolayı her pompada farklı problemler yaşanabilmektedir.
-Pompaların içindeki contalarının kalitesizliğinden dolayı, dondurma içinde farklı hava oranları olabilmektedir. Ayrıca tıkanıklıklar çok yaşanmaktadır.
-Pompanın silindiri yeterli beslememesi dolayısıyla silindir içi buzlanma dolayısıyla motor yanması, şanzıman dişli sıyırması, şanzıman rulman dağıtması, kayış sıyırma ve kopma durumları gibi bir çok problem oluşmaktadır.

Bu nedenle bu tarz piston tipi veya dişli sistem pompalı makina almak istiyorsanız dünya çapında kendisini ispat etmiş firmalardan almanızı tavsiye ediyoruz.Örneğin dişli sistem pompa için Gelmatic, piston tipi pompa için Taylor gibi.

Bunun haricinde daha ekonomik modeller için gravity(frozen yoğurt için)soft dondurma satışı için ise Hava üflemeli pompaya sahip olan, buzlanma ve tıkanmaya neden olmayan, enerji sarfiyatı düşük ve birçok kurumsal firmanın, şubelerinde memnuyetle kullandığı, Triomaxx soft dondurma ve frozen yoğurt makineleri parkurunda yer alan;
ELEKTRA,SAFİR.MARİN,KARYA VE PRESTİJ MODELLERİNİ KULLANABİLİRSİNİZ.

Saygılarımızla



EGE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
ONUR MAHALLESİ ZAMBAK SOKAK NO:37/B UĞUR APT. BALÇOVA/İZMİR
0533 377 04 42 / 0533 695 44 43
0533 7310734 / 0232 999 73 23
info@dmakina.com
MARMARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
PERPA TİCARET MERKEZİ B BLOK KAT:11 NO:1994 OKMEYDANI/İSTANBUL
0532 100 52 43 / 0533 695 44 43
0212 220 62 35
info@dmakina.com
ANTALYA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
FENER MAH LARA/ANTALYA
0533 695 44 43
0533 377 04 42
info@dmakina.com
ADANA,MERSİN ve GÜNEYDOGU ANADOLU BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
TOROS MAH.PTT CAD.NO:16 CANDAN APT A BLOK ÇUKUROVA/ADANA
0544 262 07 88
0322 999 39 38
info@dmakina.com




Hiç yorum yok:

Bubble Waffle Konseptleri

  Merhaba Sevgili Okuyucum Bugün sizlere birçok Avrupa ülkesinde trend olan ve Türkiye de de son zamanlarda bazen tamamlayıcı ürün olarak ba...