27 Şubat 2016 Cumartesi

Soft dondurma makinelerinde Pompa sistemleri ve pompanın hayati önemi.

Soft dondurma ve Frozen Yogurt makinelerinde Pompalı ve Pompasız makine  farkı.


Doğuş Makina; 

Dünyanın en önemli, Soft dondurma, Frozen yoğurt makineleri ve Ekipmanları üreticisi olan "Gelmatic" firmasının Türkiye ve Ortadoğuda ki birçok ülkenin ana distribütörüdür. 

Gelmatic: Maliyet avantajı ve tasarruf özellikleri ile öne çıkan 100 farklı modeli ile 1972′den beri sadece Soft dondurma ve Frozen Yogurt makineleri üretimi yapan, dünya üzerinde, 5 kıtada 141 distribitörü ile geniş servis ağı hizmeti veren bir dünya markasıdır. 
Gelmatic ile birlikte dünyanın bir çok noktasındaki fuarlara katılan Doğuş Makina, Frozen yoğurt ve Soft Dondurma konseptleri konusunda Türkiye de öncü firma konumundadır. Türkiye de birçok soft dondurma ve frozen yoğurt markasının ana tedarikçisi olan Doğuş Makina, Kurumsal kimlik danışmanliğindan, marka ve konsept danışmanlığına. Anahtar teslim projelerden, Franchise danışmanlığına kadar bir çok dalda hizmet vermektedir.

Temel taşlarını; bilgi, güven ve müşteri memnuniyeti üzerine oturtmuş olan Doğuş Makina, sahip olduğu bilgileri, mühendislik alt yapısı ile birleştirip; daha ekonomik bir bütçe ile küçük ve orta ölçekli işletmeler için birçok parçasını Avrupa'dan ithal edip,montajını yaptırdığı "Triomax" markalı soft dondurma, frozen yogurt, ve gelato makine grubunun marka sahibidir.

Triomaxx safir, karya, prestij makinalarımızda hava üflemeli pompa sitemi kullanılmaktadır. Standart hava basma özelliğine sahip ve Buzlanmadan dondurmayı servis etmektedir..Firmamız Triomaxx grubunda sadece hava üflemeli pompa sistemini uygulamaktadır. Bu sistem silindir içine basılacak havanın miktarını ayarlayan özel bir anakart ve çekvalf sistemiyle donatılmıştır.

Önemli Not: Sektörümüzde pompalar konusunda ciddi kafa karışıklıkları yaşanmaktadır. Dişli sistem ve piston tipi pompalar çok önemli pompa sitemleri olup çok ciddi mühendislik gerektirir.Sadece dünya çapında önemli yere sahip firmaların fabrikalarında kendi mühendislik alt yapıları ile orjinal olarak üretilen aksamlardır. Uluslararası sektör araştırması yapan her kişi bu iyi kalite pompa sitemlerini kullanan firmaları bulacaktır. Distribütörü olduğumuz Gelmatic bunlardan biridir.
Dünyada bulunan bütün soft dondurma makina üreticileri ücretini ödedikten sonra en iyi Kompressorleri (tecumpseh,bristol, aspera gibi) en iyi soğutma parçalarını, en iyi motorları makinalarında kullanabilmektedir. Ancak soft dondurma makinalarının çok kritik ve önemli bir parçası olan piston ve dişli pompaları kendi bünyelerinde üretmek zorundadırlar ve hiçbir firma diğerine bu mühendislik harikalarını satmazlar. Dolayısıyla özellikle uzak doğuda yapılan piston ve dişli pompaların ne yazık ki iyi çalışmadığını ve müşterilerin sürekli emiş problemleri yaşadığını belirtelim. Pompanın silindir içini tam dolduramadığı durumlarla karşılaşılmaktadır. Sonuç olarak makinalarda ciddi şanzıman ve motor problemlerine yol açmaktadır. 
Lütfen araştırmalarınızı yaparken satıcını size doğru bilgi verip vermediğinden emin olunuz.
Size pompa sistemleri ile ilgili biraz daha detaylı bilgi vermem gerekirse;

“Overrrun-hacım artışı” dondurmanın hacım kazandığını anlatan bir kelimedir (boyut olarak büyür), hava yüklenir. Örneğin, %50 “overrrun-hacım artışı” var ise, her 10 litrelik ürününüz 15 litre dondurmaya dönecek ve bu oranda artmaya devam edecektir (makineye koyduğunuz sıvı boyut olarak %50 artacaktır).

Pompasız bir makinede, ürün üst besleme gözünden, bir boru boyunca  besleme borusu) aşağı doğru emilir. Dondurma ön taraftan sıkıştırldıkça, sıvı tankın arka tarafına doğru (besleme borusu vasıtasıyla) emilir ve karışıma çırpma ve dondurma işlemi uygulanır. 
Yer çekimli makinenin faydası, yıkanacak parça sayısı çok az olduğundan, yıkama çok kolaydır. Parçaları eğitim almadan bile çok rahat kullanabilirsiniz, tam anlamıyla “tak çalıştır” tarzındadır. Genellikle, kalite ne kadar iyi ise, “overrun” miktarı o kadar yüksektir. Yağ oranı yüksek olan ürünler, havayı daha etkinlikle tutar, bu suretle daha yağlı ürünlerin daha yüksek “overrrun-hacım artışı” kapasitesi vardır.
Pompalı bir makinede, ürün bir vakumla emilir ve önce bir pompada; ya döner dişliler vasıtasıyla  ya da silindir valf pompası ile çırpılır. Bu ürün daha sonra bir basınç borusu vasıtasıyla, inanılmaz bir basınç altında tankın içine gönderilir. Bu başlangıç çırpılma ve emilme; takiben tank içerisinde çırpılma ve dövülme nedeniyle, ürün daha çok hacim kazanır (daha çok “overrrun-hacım artışı” potansiyeli kazanır)

Pompalı makinenin faydaları açıktır, işletmeci daha çok para kazanır. Basit anlatımla hava satarlar. Mükemmel!!!. Diğer bir fayda ise, sistemin içerisindeki çok yüksek basınç nedeniyle, birbirini takip eden çok fazla dondurma servisi yapabilmektir..
Pompalı makine, çok yüksek servis ihtiyacı için GEREKLİDİR, gün boyu dakikada 4 ile 10 külah arasında servis yapar. GELMATIC makinelerin, pazardaki diğer BÜTÜN makinelere göre bazı belirgin avantajları vardır. Zeminde yerleşik bütün makineler PS2 dir. Bunun anlamı, onlar SEMIHERMETIK kompresörleri kullanırlar ve inverter teknolojisi vasıtasıyla, makine içerisindeki bütün 3 faz parçalar (motor, dişli kutusu, kompresör) bir tane tek faz prizi kullanırlar. Yalnızca 15 amperlik tek faz fişe ihtiyaç vardır. 
Bütün tezgah üstü modeller aynı teknolojiyi kullanırlar ve tek fazda maksimum fiş 15 amperliktir. Parçaların büyük çoğunluğu makineden makineye değiştirerek kullanılabilir.
Bütün makinelerde aynı pompa, bıçak, termostat, kontaktör, röle’ler mevcuttur.



GELMATIC makineler, herhangi bir deneyimli servis elemanının onarım, servis, bakım yapabileceği şekilde dizayn edilmişlerdir.Dolayısı ile merkezi servislerimizin yanısıra ,anlaşmalı servislerimizlede Türkiye'nin her şehrinde size sağlıklı bir şekilde servis verebilmekteyiz. Makinelerin ömür boyu bakım desteğinde uzmanlaşmış teknisyenlerin yanısıra , bilgi paylaşımı yaparak herkesin bakım yapabilme imkanı sağlamaktan gurur duyarız.

Sagılarımla,
Nüket Dumlupınar

Size en yakın Gelmatic yetkilileri

DOĞUŞ MAKİNA

GELMATIC TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ

EGE BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
ONUR MAHALLESİ ZAMBAK SOKAK NO:37/B UĞUR APT. BALÇOVA/İZMİR
+90 533 377 04 42
+90 533 695 44 43
+90 232 999 73 23
info@trio-max.com

MARMARA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat:11 No:1994 Okmeydanı Şişli/İstanbul
+90 532 100 52 43
+90 533 695 44 43
+90 212 220 62 35
onur.baran@dmakina.com

ADANA,MERSİN ve GÜNEYDOGU ANADOLU BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
TOROS MAH.PTT CAD.NO:16 CANDAN APT 
A BLOK ÇUKUROVA/ADANA
+90 544 262 07 88 

Hiç yorum yok:

Bubble Waffle Konseptleri

  Merhaba Sevgili Okuyucum Bugün sizlere birçok Avrupa ülkesinde trend olan ve Türkiye de de son zamanlarda bazen tamamlayıcı ürün olarak ba...